luni, 26 septembrie 2022

Programul eLearning „Fundraising & Business”,

 Asociația Dorna Tismana anunță DEZVOLTAREA Platformei eLearning Business NetworkSt@rtUp din cadrul proiectului Incubatorul de afaceri virtual inovativ Platform eLearning Fundraising & Business NetworkSt@rtUp realizat cu sprijinul Guvernului ROMANIEI - Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

 Programul eLearning „Fundraising & Business”, născut din dorința de a aduce mai aproape oameni creativi, cu idei antreprenoriale proprii, interesați de creșterea bunăstării. Programul eLearning „Fundraising & Business” este util pentru ca:

- combină învățarea și serviciul în folosul comunității pentru a ajuta tinerii să-și dezvolte abilități de viață

- îi ajută pe tineri să devină agenți ai schimbării, capabili să-și transforme propria viață și comunitatea în care trăiesc în mod pozitiv.

- tinerii învăța și sunt motivați să se dezvolte în domeniul antreprenoriatului

 

Platforma eLearning Business NetworkSt@rtUp propus răspunde nevoii de a crea un context non-formal de dezvoltare antreprenoriala, dedicat tinerilor din Grupul țintă (prin capacitarea acestora instruindu-i si dezvoltându-le competente in educație eLearning in mediul antreprenorial, managementul proiectelor / planurilor de afaceri);

 

Platforma eLearning Business NetworkSt@rtUp este o structura pentru sprijinirea afacerilor care urmăresc în permanență crearea unui mediu favorabil și sustenabil pentru IMM-urile nou-înființate.

 

În acest fel, întreprin­deri­lor le va fi stimulat potențialul de creștere și via­bilitate, ajutându-le să se dezvolte în perioada de început, prin asigurarea unor facilități comune și a suportului managerial necesar SERVICII integrate / suport eLearning Business, informare & consultanta in Antreprenoriat (asistență personalizată și mentorat web/online & social media); Crearea si dezvoltarea Platformei eLearning Business NetworkSt@rtUp va oferi:

  • facilitarea accesului la informații privind oportunitățile antreprenoriale de implementare/finanțare afaceri)
  • consultanta online permanenta prin intermediul experților in fonduri U.E/StartUp & formatorilor/experților consultanți vizavi de finanțarea proiectelor; 
  • promovarea, informarea si mediatizarea activităților/produselor proiectului dedicate grupului țintă

Platforma eLearning Business NetworkSt@rtUp va fi conceputa ca o structura ADAPTABILA, ACCESIBILA, in CONTINUA SCHIMBARE si DEZVOLTARE in funcție de nevoile si oportunitățile de actualitate vizavi de activitățile/produsele proiectului. Tipurile de incubatoare care vor fi înființate prin Platforma eLearning Business NetworkSt@rtUp sunt următoarele:

  • social (folosește spiri­tul antreprenorial și inovația pentru a crea impact so­cial);
  • specific unui sector (oferă toată ga­ma de servicii necesare celor care au o idee feza­bilă, aplicabilă)
  • virtual (oferă servicii de incubare prin internet, sub forma portalurilor de afaceri);

 

Platforma eLearning Business NetworkSt@rtUp este o instituție care urmărește crearea unui mediu favorabil, sustenabil, pentru firmele nou înființate și cele inovative cu potențial de dezvoltare. Statisticile arată că la nivel mondial afacerile care își încep activitatea în Incubatoarele Tehnologice și de Afaceri au șanse mai mari de supraviețuire în primii 5 ani decât cele care pornesc în afara acestora.

 

„Incubarea în afaceri este un proces dinamic de dezvoltare a întreprinderilor. Platforma eLearning Business NetworkSt@rtUp alimentează firmele mici, ajutându-le să supraviețuiască și să crească în perioada de început, atunci când sunt cel mai vulnerabile.

 

Platforma eLearning Business NetworkSt@rtUp asigură asistență în management, acces la servicii de finanțare și servicii de sprijin tehnic și în managementul afacerilor. „Incubarea în afaceri este un proces dinamic de dezvoltare a afacerii. Este o noțiune care acoperă o gamă largă de procese care contribuie la reducerea ratei de eșec a companiilor aflate în fază incipientă și la accelerarea dezvoltării companiilor care au potențial de a deveni generatoare de locuri de muncă și bunăstare. Platforma eLearning Business NetworkSt@rtUp este o proprietate cu mici unități de muncă, asigurând un mediu instructiv și de susținere pentru antreprenorii aflați la început și pe perioada primelor etape ale business-ului.

 

Platforma eLearning Business NetworkSt@rtUp asigură trei ingrediente principale pentru companiile în creștere, de succes – un mediu antreprenorial și de învățare, acces rapid la mentori și investitori, vizibilitate pe piață.” Platforma eLearning Business NetworkSt@rtUp își propune integrarea noilor tineri resursa viitori antreprenori in comunitatea/rețeaua Internet & Social Media SMART StartUp va reuni peste 1000 de membri online, in scopul facilitării contribuției acestora la redefinirea mediului antreprenorial.

 

Incubatorul de afaceri virtual inovativ Platform eLearning Fundraising & Business NetworkSt@rtUp are in componenta mai multe structuri web/online acestea sunt:

 

 

 

- BLOG-uri NetworkSt@rtUp : eLearning Business NetSt@rtUp

 

 

 

Promovare in Social Media NetworkSt@rtUp

 

 

 

 Proiectul Incubatorul de afaceri virtual inovativ Platform eLearning Fundraising & Business NetworkSt@rtUp este realizat cu sprijinul Guvernului ROMANIEI - Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Start-UP Nation Romania 2018: Mini Ghid de alegere a ideii de afacere pentru programul de finantare

Probabil una dintre cele mai mari provocari pentru tine ca antreprenor la inceput de drum este data de alegerea ideii de afacere, insa, odata cu Programul Start-up Nation, drumul spre antreprenoriat a devenit putin mai facil, intrucat investitia ta initiala se reduce cu pana la 200.000 RON.

200.000 LEI /44.000 euro (NERAMBURSABILI) Obținere finanțare prin programul StartUp Nation ROMANIA !

Cu totii avem idei de afaceri, cu un potential nedeterminat, insa acestea nu iti garanteaza in mod obligatoriu si succesul. Ideea de afaceri ar trebui sa porneasca in mod normal de la existenta unei oportunitati pe piata. Fie ca vorbim despre piata locala, nationala sau internationala, este indicat ca orice business nou sa porneasca de la identificarea unei nise, a unei necesitati manifestata de catre potentialii clienti, intrucat nu toate ideile sunt, in mod obligatoriu si oportunitati.
Dar cum poti ajunge sa diferentiezi o idee de o oportunitate? Si care sunt elementele pe care trebuie sa le iei in calcul inainte de a aplica la Programul de Finantare Start-UP Nation Romania 2018? In cele ce urmeaza, o sa incercam sa iti prezentam pe scurt pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a avea succes.
Pasul 1. Asigura-te ca esti pregatit!
Nu oricine este antreprenor, iar oportunitatea de a obtine 200.000 lei nerambursabili de la Stat nu ar trebui sa te determine sa faci pasul acesta daca nu esti pregatit! Incearca sa pornesti de la pasiunile tale, de la abilitatile si pregatirea ta, astfel incat sa poti sa iti asumi si responsabilitatile ce vin odata cu o noua afacere. Fii pregatit sa muncesti mai mult decat ai fi facut-o in timpul in care erai angajat, sa te confrunti cu probleme mai complexe, cu dead-line-uri mai presante.
Inainte de a merge mai departe, asigura-te ca ai raspunsul la urmatoarele intrebari:
 • Sunt dispus sa cheltui timp si bani pentru a pune afacerea pe picioare?
 • Am niste bani economisiti pentru a sustine cheltuielile ce nu imi sunt decontate prin program?
 • Sunt pregatit din punct de vedere financiar sa sustin o perioada afacerea pana ajunge sa se auto-sustina din punct de vedere financiar?
 • Sunt pregatit sa mentin 2 locuri de munca timp de 2 ani de zile dupa finalizarea perioadei de implementare?
 • Sunt pregatit sa tin businessul functional timp de 3 ani?
Pasul 2. Fa-ti o lista de idei!
Daca raspunsurile la cele 5 intrebari sunt “da”, esti pregatit sa avansezi la etapa de identificare a ideii de afacere. Incearca sa treci pe hartie toate ideile de afaceri ce iti trec prin minte. Dupa ce ai terminat, incearca sa iti alegi 5 dintre ele – cele care ti se potrivesc cel mai bine, pentru care banuiesti sau stii deja ca exista o piata.
Pasul 3. Analizeaza-le in detaliu si bugeteaza-le!
Incearca sa iti raspunzi la intrebari precum:
 • Cine este cumparatorul meu ideal?
 • As putea ajunge la el?
 • De ce elemente de logistica si distributie as avea nevoie?
 • Ce as putea sa ii ofer eu in plus fata de concurenta?
 • Care imi este concurenta?
 • Am preturi comparabile?
 • Unde vreau sa pornesc afacerea?
 • De cati angajati as avea nevoie?
 • De ce fel de avize si autorizatii voi avea nevoie?
 • Cum imi voi conduce afacerea?
 • Cum imi voi promova afacerea?
 • De cati bani as avea nevoie pentru investitia initiala? Ma incadrez cu mare parte din cheltuieli in bugetul Programului de Finantare Start-up Nation Romania 2018? Am banii necesari pentru a sustine diferenta?
Pasul 4. Este potrivita ideea de afaceri pentru a primi finantare prin Programul Start-up Nation Romania 2018?
Nu toate ideile de afaceri sunt potrivite pentru a primi finantare prin Programul Start-up Nation Romania 2018, intrucat nu toate codurile CAEN sunt eligibile, iar altele, chiar daca sunt eligibile, nu pot obtine un punctaj competitiv. Sa nu uitam totusi ca, prin decizia de a aplica, te inscri intr-o competitie, iar sansele tale de succes sunt influentate de ideile de afaceri ale altor aplicanti, dar si de domeniile de activitate promovate de Program.
Tine cont ca NU vei putea obtine finantarea in 2018 in situatia in care ai implementat un proiect finantat prin Programul Start-up Nation in 2017, sau daca vreunul dintre actionarii societatii tale se incadreaza in aceasta situatie. De asemenea, nu vei putea aplica in situatia in care detii parti sociale intr-un IMM (>10 angajati), care activeaza in acelasi domeniu de activitate.
Din toate informatiile de pana acum, Programul Start-UP Nation 2018 nu va suferi modificari radicale fata de editia din 2017, iar grila de evaluare va ramane aceeasi.
Acum, cele 5 idei de afaceri alese trebuie privite acum si din perspectiva Programului Start-UP Nation 2018 si a prioritatilor sale:
 • Domeniile de activitate cu cele mai mari sanse de succes sunt incadrate in categoriile – productie si programare IT (cod CAEN 6201). (40 p)
 • Industriile creative sunt punctate cu (35 p)
 • Serviciile primesc (30 p)
 • Comertul si alte activitati pot obtine maxim (25 p)
Poti descarca intreaga lista a codurilor CAEN eligibile de aici! Ele sunt sortate in functie de categoria din care fac parte.
In plus, o serie de alte angajamente iti pot creste sansele de a avea succes.
 • Crearea a 2 locuri de munca, fata de 1 minim obligatoriu – (20 p);
 • Ambele locuri de munca trebuie ocupate de catre someri/persoane din categorii defavorizate/ absolventi dupa anul 2012 – (25 p). Pentru 1 singur loc de munca pentru persoanele din categoriile mentionate se acorda (20 p);
 • >50% din valoarea finantarii trebuie directionata spre achizitia de echipamente tehnologice sau software – (10 p);
 • >50% din valoarea echipamentelor si software-ului trebuie sa inglobeze tehnologii si/sau softuri mai noi de 3 ani (5 p);
Nota: Echipamentele tehnologice sunt definite in functie de incadrarea acestora in Catalogul Mijloacelor fixe. Doar echipamentele incadrate in categoriile 2.1, 2.2. si 2.3.6 pot obtine punctaj. Poti descarca HG 2139/2004 ce reglementeaza Catalogul Mijloacelor fixe de aici.
In caz de punctaj egal, departajarea planurilor de afaceri se va face in functie de:
 • numarul de locuri de munc ce urmeaza a fi create in cadrul programului;
 • numarul de locuri de munca ocupate de persoane din categoria persoane defavorizate*/absolventi dupa anul 2012/ somer;
 • achizitia de echipamente tehnologice;
 • activitatea pe care acceseaza programul;
 • data si ora inscrierii in program.
Trebuie sa ai in vedere si faptul ca, prin Programul Start-UP Nation 2018 iti sunt decontate cheltuieli pentru achizitionarea de:
 • Echipamente tehnologice si IT;
 • Spatii de lucru;
 • Aparate si instalatii de masura, control, reglare;
 • Mijloace de transport: autoturisme, autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, rulote cu sau fara motor pentru comert stradal si autoutilitare; Mobilier si birotica;
 • Instalatii/echipamente specifice in scopul obtinerii unei economii de energie;
 • Instalatii de incalzire sau climatizare,
 • Salarii, utilitati si chirii;
 • Realizarea unei pagini web;
 • Active necorporale;
 • Cursuri de dezvoltare a abilitatilor antreprenoriale;
 • Taxa pe valoarea adaugata (TVA) nedeductibila pentru aplicantii neplatitori de TVA conform Codului Fiscal;
 • Consultanta;
 • Cheltuieli financiare aferente creditelor/garantiilor obtinute pentru credit punte
In situatia in care ai nevoie de bani pentru constructii sau amenajari, trebuie sa stii ca acestea nu sunt eligibile. La fel cum nu sunt eligibile nici cheltuielile cu materie prima sau alte consumabile necesare derularii activitatii.
Odata ce ai parcurs grila de evaluare si tipurile de cheltuieli eligibile, poti sa stergi de pe lista toate ideile de afaceri ce au legatura cu comertul sau alte tipuri de activitati, care obtin cel mai mic punctaj, sau toate afacerile ce nu necesita echipamente tehnologice, IT sau software, in valoare de minim 100.000 lei. Pentru cele ramase, vezi in ce masura pot obtine punctaj pentru inovatie.
De asemenea, tine cont de faptul ca, in 2017, din totalul de peste 19.000 de Planuri de afaceri inscrise, aprox. 8500 au semnat acordurile de finantare, iar ultimul punctaj finantat a fost 90 p cu 3 locuri de munca nou create. Asadar si elementele de departajare in caz de punctaj egal fac diferenta intre un proiect inscris si unul finantat. In 2018 este estimata o concurenta mult mai mare, motiv pentru care, pentru care va recomandam sa aplicati cu 95 p+.
Concluzie:
Odata ce ai parcurs toti pasii descrisi mai sus, ideea de afacere trebuie sa iti fie destul de clara. Mai departe, fie alegi sa te intalnesti cu un consultant ce te va ajuta sa parcurgi toate demersurile necesare pentru a obtine finantarea, fie poti incepe sa iti scrii singur Planul de afaceri. Iti uram mult succes!
CONTACT Platforma virtuala Business Network@StartUP
CONTACT E-MAIL netstartupro@gmail.com
200.000 LEI /44.000 euro (NERAMBURSABILI) Obținere finanțare prin programul StartUp Nation ROMANIA !